Kaip Tvirtinami ir Montuojami Plastikiniai Langai?


Langų montavimas yra sudėtingas procesas, kuris priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant langų tipo, namo konstrukcijos, vietos klimato sąlygų ir kitų veiksnių. Montavimo proceso detalės gali skirtis priklausomai nuo to, ar montuojate plastikinius, medinius arba aliuminio konstrukcijos langus. Tačiau štai bendras planas, kaip montuoti langus:

Paruošimas

Montuojant plastikinius langus, pasiruošimas yra esminis žingsnis, kuris turi būti atliktas rūpestingai, kad būtų užtikrinta sėkminga montavimo proceso pradžia. Štai keletas pagrindinių žingsnių, kurie padės jums tinkamai pasiruošti montuojant plastikinius langus:

Matavimai ir projektavimas

  • Pirmiausia reikia atlikti tikslius matavimus, kad nustatytumėte tinkamus langų dydžius ir vietas.
  • Atlikite langų projektavimą, nustatykite, kokia puse langai bus atidaromi ir kokio tipo atidarymo mechanizmą naudosite.
  • Taip pat apgalvokite, ar reikės montuoti specialias ventiliacines angas.

Pirkimas

  • Pasirinkite tinkamą plastikinių langų tipą, kuris atitiktų jūsų poreikius ir projektą.
  • Įsigykite visus reikiamus montavimo priedus ir tvirtinimo medžiagas, tokias kaip varžtai, glaistai, izoliacinė juosta ir kt.

Įrankiai ir saugumas

  • Įsitikinkite, kad turite visus reikiamus įrankius, pvz., matavimo juostą, pjūklą, gręžtuvą, elektrinį suktuką ir pan.
  • Užtikrinkite saugumą: dėvėkite tinkamus darbo rūbus, pirštines ir saugos akinius.

Darbo vietos paruošimas

  • Išvalykite darbo plotą ir užtikrinkite, kad jis būtų tvarkingas ir saugus montavimo metu.
  • Jei reikia, paruoškite arba sutvarkykite langų angas.

Instrukcijų skaitymas

  • Atidžiai perskaitykite gamintojo pateiktas montavimo instrukcijas.
  • Supraskite visus žingsnius ir reikalingus darbo procesus.

Padėjėjai

  • Jei tai didelės apimties darbas, pasirūpinkite, kad būtų pakankamai darbininkų ar padėjėjų, kad montavimas būtų lengvesnis ir saugesnis.

Planas

  • Sudarykite montavimo planą, kuriame nurodykite, kaip jūs žingsnis po žingsnio atliksite montavimą.
  • Atkreipkite dėmesį į laiko ir darbo eigos valdymą.

Atlikus visus šiuos pasiruošimo žingsnius, jūs būsite gerai paruošti pradėti montuoti plastikinius langus ir užtikrinti, kad tai bus sėkmingas darbas. Svarbu atkreipti dėmesį į smulkius detalės ir nuodugniai laikytis montavimo instrukcijų, kad būtų išvengta klaidų ir užtikrintas ilgalaikis plastikinių langų veikimas.

Senų-langų-pašalinimas.jpg

Senų langų pašalinimas (jei reikia):

Senų langų pašalinimas yra svarbus žingsnis, kurį reikia atlikti prieš montuojant naujus plastikinius langus. Šiame procese svarbu būti atsargiam ir organizuotam, kad būtų išvengta bet kokių galimų problemų. Štai keletas žingsnių, kaip pašalinti senus langus:

Uždarykite senus langus

Pirmiausia išjunkite elektros tiekimą (jei tai yra langai su elektromotorine automatinio atidarimo sistema) ir uždarykite senus langus. Užtikrinkite, kad langai būtų uždaryti tvirtai ir saugiai.

Pasiruošimas

Apžiūrėkite senus langus ir nustatykite, ar jie turi tvirtus tvirtinimo elementus, tokiais kaip varžtai, sriegio juostos arba kitos tvirtinimo detalės. Taip pat įvertinkite, ar langai yra pažeisti arba suplyšę.

Nuimkite interjerą

Jei langai turi išorinį apdailos sluoksnį (pavyzdžiui, apvalkalą), pašalinkite jį, kad galėtumėte pasiekti montavimo taškus.

Pašalinkite apsaugines grotelės

Jei ant senų langų yra apsaugines grotelės ar kitos priemonės, kurios neleidžia tiesiogiai pasiekti langų, pašalinkite jas atsargiai.

Išmontuokite senus langus

Atidžiai nuimkite senus langus. Tam dažnai reikia pašalinti varžtus ar kitus tvirtinimo elementus. Įsitikinkite, kad darote tai atsargiai, kad nebūtų pažeistas jūsų namo fasadas ar kitos konstrukcijos.

Valykite darbo plotą

Po senų langų pašalinimo valykite darbo plotą nuo dulkių, detalių likučių ir purvo. Tai yra svarbu, nes tai paruoš jūsų namus naujų langų montavimui.

Patikrinkite langų angas

Patikrinkite langų angas, kurios liko po senaisiais langais. Pavyzdžiui, galite patikrinti, ar langų angų rėmai yra tvirti ir nesugadinti. Jei reikia, atlikite remonto darbus.

Išvezkite senus langus

Pašalintus senus langus galite išvezti į atliekų sąvartyną arba perdirbimo centrus, laikydamiesi vietinių atliekų tvarkymo taisyklių.

Atkreipkite dėmesį, kad senų langų pašalinimo procesas gali būti daromas skirtingai priklausomai nuo senų langų tipo ir montavimo. Be to, montavimo instrukcijos gali nurodyti papildomus žingsnius arba specifinius reikalavimus senų langų pašalinimui. Todėl būtinai perskaitykite naujų plastikinių langų montavimo instrukcijas ir vadovaukitės jomis. Jei nesate tikras, kaip atlikti šį darbą, geriau pasitarti su profesionaliu langų montavimo specialistu.

Izoliacija-ir-hidroizoliacija.jpg

Izoliacija

Montuojant plastikinius langus, izoliacija yra svarbuss žingsnis, kuriis padeda užtikrinti ne tik optimalų šilumos išsaugojimą, bet ir apsaugo nuo drėgmės bei vandens prasiskverbimo. Šie žingsniai padeda išlaikyti jūsų namus sausus ir šiltus. Štai kaip atlikti izoliaciją montuojant plastikinius langus:

Medžiagos pasirinkimas. Pasirinkite izoliacines medžiagas, kurios geriausiai atitinka jūsų poreikius ir jūsų regiono oro sąlygas. Dažnai naudojamos izoliacinės putos, mineralinė vata ar kitos medžiagos.

Izoliacinis sluoksnis. Izoliacinės medžiagos sluoksnis turi būti tiksliai pritaikytas tarp senųjų langų angos ir naujų plastikinių langų.

Tarpai. Užtikrinkite, kad tarpai aplink plastikinį langą ir rėmus būtų tinkamai užpildyti izoliacine medžiaga. Tai dažnai daroma naudojant specialias izoliacinės putos arba juostas.

Sienos angos izoliacija. Be to, reikia užtikrinti, kad sienos anga, kurioje yra langai, taip pat būtų tinkamai izoliuota. Tai gali reikšti papildomos izoliacinės medžiagos pridėjimą prie sienos viduje.

Atkreipkite dėmesį, kad izoliacijos poreikis gali kisti priklausomai nuo klimato sąlygų ir jūsų namo konstrukcijos. Todėl svarbu atsižvelgti į vietines sąlygas ir laikytis gamintojo rekomendacijų bei montavimo instrukcijų. Jei nesate tikri, kaip teisingai atlikti izoliaciją, geriausia pasitarti su patyrusiu langų montavimo specialistu.

plastikiniu-langu-Montavimas.jpg

Montavimas

Montuojant plastikinius langus, montavimo etapas yra vienas iš svarbiausių žingsnių. Teisingas montavimas užtikrins, kad langai bus sandarūs, gerai izoliuoti ir atliks savo funkciją efektyviai. Štai kaip montuoti plastikinius langus:

Pasiruošimas ir izoliacija

  • Užtikrinkite, kad izoliaciniai ir hidroizoliaciniai sluoksniai būtų tinkamai paruošti (kaip minėta ankstesniame atsakyme).
  • Patikrinkite, ar visi matavimai yra teisingi ir ar langų angos yra tinkamai paruoštos.

Montavimo instrukcijos

Atidžiai perskaitykite gamintojo pateiktas montavimo instrukcijas ir vadovaukitės jomis.

Plastikinių langų paruošimas

Prieš montuodami langus, užtikrinkite, kad jie būtų tinkamai surinkti ir pasiruošę montavimui. Tai apima rėmo surinkimą, stiklo įdėjimą ir kt.

Montavimas

  • Pakabinkite plastikinį langą į jo numatytą vietą. Naudojant pagalbines konstrukcines detales (kaip montavimo strypai ir varžtai), tvirtai sureguliuokite langą taip, kad jis būtų tiesus ir lygus.
  • Montavimo metu naudokite matavimo juostą, kad užtikrintumėte, jog langas yra tiesus ir tinkamai išcentruotas.
  • Tvirtai pritvirtinkite langą prie sienos naudodami tinkamas montavimo medžiagas, tokias kaip varžtai, tvirtinimo juostos ir izoliacinės putos. Gamintojo instrukcijos nurodys, kur ir kaip naudoti šias medžiagas.

Patikrinkite, ar langai veikia

Po montavimo užtikrinkite, kad langai atsiveria, užsidaro ir užsirakina teisingai. Taip pat patikrinkite, ar nėra oro plyšių ir ar izoliacinė medžiaga yra tinkamai sumontuota.

Užbaigimas

Po to, kai langai yra tinkamai sumontuoti ir patikrinti, užbaikite montavimą. Tai gali apimti išorinių ir vidinių apdailos detalių pritvirtinimą, pvz., langų apvadai ir apvadų dėžės.

Valymas ir tvarkymas

Baigus montavimą, surinkite visus įrankius ir šiukšles, išvalykite darbo vietą ir sutvarkykite langų aplinką.

Testavimas

Išbandykite langus ir užtikrinkite, kad jie veiktų tinkamai ir būtų gerai užsandarinti.

Montuojant plastikinius langus, svarbu laikytis atidžių instrukcijų ir atsižvelgti į visas gamintojo rekomendacijas. Jei neturite patirties montuojant langus, geriausia kreiptis į patyrusius langų montuotojus arba profesionalius, kad užtikrintumėte teisingą montavimą. Neteisingas montavimas gali sukelti problemų, įskaitant šilumos nuostolius, drėgmės prasiskverbimą ir oro plyšius.

Sandarinimas

Po plastikinių langų montavimo svarbu atlikti sandarinimą ir užbaigimą, kad užtikrintumėte, jog langai būtų ne tik gerai įmontuoti, bet ir sandarūs, estetiškai patrauklūs ir atitinkantys jūsų interjerą. Štai kaip atlikti sandarinimą po plastikinių langų montavimo:

Apvadų dėžės ir langų apvadai

Montavimo baigiamasis etapas apima išorinių ir vidinių apvadų dėžių montavimą aplink plastikinius langus. Tai suteikia jūsų langams estetiškai patrauklų išvaizdą ir gali padėti uždaryti tarpus tarp rėmo ir sienos. Įsitikinkite, kad apvadų dėžės yra tinkamai sureguliuotos ir tvirtai pritvirtintos.

Užsandarinimas su izoliacine medžiaga

Norint užtikrinti geresnę izoliaciją, galite užsandarinti tarpą tarp plastikinio rėmo ir sienos naudodami specialią izoliacinę medžiagą arba putą. Tai padės sumažinti šilumos nuostolius ir užtikrinti, kad jokie oro srautų nepateks tarp plastikinio rėmo ir sienos.

Valymas ir tvarkymas

Po sandarinimo atlikite galutinį valymą ir tvarkymą. Išvalykite plastikinius langus, pašalinkite bet kokius purvo ar dulkių likučius, ir įsitikinkite, kad visos jungtys yra tvirtai sumontuotos ir švarios.

Apdailos darbai

Pasirūpinkite visais galutiniais apdailos darbais, tokiais kaip lubų ir sienų apdailos atnaujinimas aplink langus.

Langų apsauga

Pasirūpinkite tinkama langų priežiūra ir apsauga nuo įbrėžimų.

Patikrinkite funkcionalumą

Prieš galutinai užbaigiant montavimą, dar kartą patikrinkite, ar langai gerai veikia. Užtikrinkite, kad jie atsiveria ir užsidaro teisingai, užrakina ir nepraeina oro.

Užbaigus šiuos žingsnius, jūs turėtumėte turėti sandarius, tvirtai sumontuotus plastikinius langus, kurie atrodo gerai ir efektyviai atlieka savo funkciją. Teisingas sandarinimas ir užbaigimas padės išvengti oro ir drėgmės prasiskverbimo bei sumažins šilumos nuostolius.

Comments are disabled.