Naudoti Ir Nauji Plastikiniai Langai: Ką Rinktis?


Statant naują namą ar renovuojant būstą, be abejonės, yra svarbu naudoti kokybiškas statybines medžiagas ir pastato elementus (vieni iš pagrindinių ir būtiniausių – langai ir durys). Ir ne tik dėl to, kad naujas gaminys – gražesnis, estetiškiau atrodantis, patvaresnis, bet ir dėl to, kad jis pagamintas naudojant pažangias bei šiuolaikiškas technologijas ir pasižymi geresnėmis savybėmis, nei naudotas. Ne išimtis ir plastikiniai langai.

Įsigyjant naujus plastikinius langus kartu įsigyjami ir jų pranašumai, įskaitant energijos vartojimo efektyvumą, ilgaamžiškumą ir lengvą priežiūrą.

Plastikas, naudojamas langų gamybai, labai elastinga ir plačiai statybų pramonėje visame pasaulyje naudojama medžiaga. Susidomėjimas plastikiniais langais nuolat auga – vis daugiau žmonių ieško energiją taupančių ir tvarių medienos ar aliuminio alternatyvų. Būtent nauji plastikiniai langai atitinka šį reikalavimą, yra atsparūs bet kokioms oro sąlygoms ir tinka bet kokiam klimatui. Dar vienas naujų plastikinių langų pranašumas – galimybė rinktis norimos spalvos rėmus. Spalvos gali būti pritaikytos pagal individualų pasirinkimą.

Kodėl Geriau Rinktis Naujus, O Ne Naudotus Plastikinius Langus?

Tik nauji plastikiniai langai maksimaliai pateisins gerąsias savo savybes ir pasižymės svarbiausiais pranašumais.

  1. LENGVA PRIEŽIŪRA

Reguliariai plaunant plastikinius langus ir jų rėmus muiluotu vandeniu galima jų eksploatacijos laiką padidinti iki kelių dešimtmečių. Tokių langų nereikia šlifuoti, perdažyti ar lakuoti. Jei reikia, šią tvirtą medžiagą galima nušveisti, kad būtų pašalintos stipriai įsisenėjusios dėmės. Be to, kokybiškus plastikinius langus sunku sugadinti.

  1. ILGAAMŽIŠKUMAS

Plastikiniai langai yra atsparūs drėgmei, atmosferos taršai, pelėsiui. Jie nepūva, nerūdija, nesideformuoja, jų nepaveikia korozija. Dėl to nauji plastikiniai langai yra ilgaamžiškas pasirinkimas.

  1. PATVARUMAS

Plastikinių langų rėmai niekada nepūva ir nerūdija, jų nepaveikia korozija, todėl jie puikiai tinka šaltesnio klimato šalims. Šie langai – labai patvarūs ir atsparūs UV spinduliams.

  1. GARSO IZOLIACIJA

Naudojant kartu su dvigubomis stiklo plokštėmis, plastikiniai langai gali padėti sumažinti triukšmą iki 40 decibelų arba beveik 80 proc. Tai padeda sukurti ramesnę aplinką namuose ar kitos paskirties patalpoje.

  1. APSAUGA

Prie plastikinių rėmų galima priderinti skirtingų rūšių stiklus. Pavyzdžiui, naudojant rėmą su grūdintu apsauginiu stiklu, įsibrovėliams būtų beveik neįmanoma patekti į vidų.

  1. ŠILUMOS IZOLIACIJA

Plastikiniai langai pasižymi mažu šilumos laidumu, išlaiko sandarumą. Tai lemia mažesnį oro kondicionavimo įrenginių ir sistemų, padedančių reguliuoti temperatūrą namuose, poreikį. Todėl ne veltui teigiama, kad nauji plastikiniai langai padeda taupyti ne tik energiją, bet ir pinigus.

  1. VĖDINIMO SAVYBĖS

Plastikiniai langai yra lengvos konfigūracijos ir atsidaro dviem kryptimis, užtikrinant optimalų vėdinimą. Viena iš tokių langų atvėrimo pozicijų yra jų pasvirimas į vidų – tai leidžia orui lengvai cirkuliuoti iš vidaus į išorę ir atvirkščiai. Taip pat langai gali visiškai atsiverti, suteikdami galimybę maksimaliai pravėdinti patalpą.

  1. PRIEŠGAISRINĖS SAVYBĖS

Plastikiniai langai yra atsparūs sudėtingoms sąlygoms ir ugniai.

  1. EKOLOGIŠKI („DRAUGIŠKI APLINKAI“)

Plastikas – perdirbama medžiaga, kuriai reikia mažiau išteklių nei metalui ar medžiui. Plastiko gyvavimo trukmė yra nuo 40 iki 80 metų ir jį galima perdirbti.

  1. INDIVIDUALIEMS POREIKIAMS

Dažniausiai plastikiniai langai yra gaminami pagal užsakovo reikalavimus. Tai reiškia, kad langai puikiai dera prie namų eksterjero.

Jei vis dar kyla klausimų, ar verta rinktis naudotus plastikinius langus, ar naujus plastikinius langus, pagalvokite – ar jums reikalingas maksimalus komfortas namuose ir ilgaamžiškas, aukščiausios kokybės standartais pasižymintis gaminys, vertinamas dėl savo vertingų savybių. Jei taip – nauji plastikiniai langai yra geriausias pasirinkimas.

Comments are disabled.