Kodėl traška skardinis stogas?


Skardinis stogas yra gerai žinomas dėl savo patvarumo, tačiau kaip ir bet kuris kitas stogas, jis taip pat gali kelti iššūkių. Traškėjimas yra vienas iš dažniausiai pasitaikančių skundų apie šį tipo stogą. Daugelis stogo savininkų domisi, kodėl jų skardinis stogas traška ir kaip šį problemą išspręsti.

Temperatūros pokyčiai

Viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių skardinis stogas gali traškėti, yra temperatūros pokyčiai. Skarda, būdama metalo tipo medžiaga, yra linkusi plečiatis ir susitraukti priklausomai nuo temperatūros. Per karštus dienas skarda gali plečiatis, o per šaltas – susitraukti. Jei skardinė dalis pritvirtinta per stipriai prie stogo konstrukcijos, tai gali neleisti jai laisvai judėti dėl temperatūros pokyčių, sukeldama traškėjimą.

Netinkamai pritvirtinta skarda

Kai skardinė dalis nėra tinkamai pritvirtinta, ji gali judėti per stipriai, sukeldama traškėjimą. Priešingai, jei ji per stipriai priveržta, tai gali deformuoti skardą, taip pat sukeldama traškėjimą.

Kitos priežastys

Yra ir kitų, rečiau pasitaikančių priežasčių, kodėl skardinis stogas gali traškėti:

  • Netinkamai įrengtas vėdinimas: Jei stoge nėra tinkamo vėdinimo, tai gali sulaikyti drėgmę, kuri su laiku gali pažeisti skardą.
  • Fiziniai pažeidimai: Bet kokie pažeidimai, tokie kaip įdubimai ar įtrūkimai, gali sukelti traškėjimą.
  • Paukščių ar gyvūnų veikla: Paukščiai ar gyvūnai, kurie statosi lizdus ant stogo ar ieško pastogės, gali sukelti traškėjimą.

Kaip sumažinti traškėjimą

Jei pastebite, kad jūsų skardinis stogas traška, yra keli būdai, kaip šį problemą galima išspręsti:

  1. Tikrinkite tvirtinimo detales: Pritvirtinkite ar atlaisvinkite tvirtinimo detales pagal poreikį, kad skarda galėtų laisvai judėti dėl temperatūros pokyčių.
  2. Tikrinkite vėdinimą: Jei jūsų stogas neturi tinkamo vėdinimo, tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl jūsų stogas traška.
  3. Apsaugokite stogą nuo paukščių ir gyvūnų: Paukščiai ir gyvūnai gali sukelti daug problemų skardiniam stogui, todėl įsitikinkite, kad jūsų stogas yra apsaugotas nuo jų.

Jei nepavyksta pašalinti traškėjimo problemos, rekomenduojama kreiptis į stogų dengimo specialistus dėl profesionalios pagalbos.

Daugiau dažniausiai užduodamų klausimų apie skardinius stogus:

Ar skardiniai stogai yra ekologiški?

Skardiniai stogai yra laikomi ekologiškais dėl kelių priežasčių:

  • Daugelis skardinių stogų yra pagaminti iš perdirbto metalo ir po jų tarnavimo laikotarpio gali būti vėl perdirbti.
  • Skardiniai stogai atspindi saulės šviesą, mažindami namų įkaitimo reiškinį vasarą, todėl gali sumažinti oro kondicionavimo naudojimą.

Ar skardinis stogas tinka visoms klimato zonoms?

Skardiniai stogai yra tinkami daugeliui klimato sąlygų. Jie yra ypač atsparūs sniego apkrovoms ir stipriam vėjui. Be to, skardas yra atsparus korozijai, todėl jis yra tinkamas drėgnoms ir jūrinėms aplinkoms.

Kaip geriausiai šiltinti skardinį stogą?

Norint sumažinti triukšmą ir įkaitimą, po skardiniu stogu galima įrengti šilumos izoliaciją arba specialius garų barjerus. Tai ne tik padidins stogo efektyvumą, bet ir padės sutaupyti šildymo ir vėdinimo sąnaudas.

Ar galiu dėti skardinį stogą ant seno stogo?

Tai priklauso nuo esamos stogo būklės ir konstrukcijos. Kartais galima įrengti skardinį stogą tiesiai ant senojo stogo, tačiau gali reikėti pašalinti seną stogo dangą, jei ji yra pažeista arba nelygi.

Kaip apsaugoti skardinį stogą nuo korozijos?

Dauguma šiuolaikinių skardinių stogų yra apsaugoti nuo korozijos specialiomis danga. Tačiau svarbu reguliariai tikrinti stogą dėl galimų pažeidimų ar įtrūkimų ir laiku juos pašalinti, kad būtų išvengta vandens pratekėjimo ir korozijos atsiradimo.

Comments are disabled.