Tai apie langus verta žinoti kiekvienam


Nors pro langus žiūrime kiekvieną dieną, daug ko apie juos nežinome. Na, o informacijos trūkumas gali būti labai žalingas ir tapti priežastimi, dėl kurios priimsime netinkamus sprendimus, susijusius su langų įsigijimu ar eksploatavimu. Tad kur kas išmintingesnis pasirinkimas – žinoti viską, kas svarbu apie šį gaminį. Tad kviečiame sužinot atsakymus į klausimus apie langus.

Kodėl langų montavimas turėtų būti patikėtas profesionalams?

Verta akcentuoti, kad nemaža dalis žmonių galvoja, jog įsigytus medinius ar plastikinius langus galėtų sumontuoti patys. Vis dėlto, ši idėja – ne pati geriausia: nereikia pamiršti, kad plastikinių ar medinių langų montavimas reikalauja specifinių žinių bei įgūdžių, todėl jų neturintys rizikuoja šį darbą atlikti netinkamai ir ateityje susidurti su gedimais. Taip pat reikia akcentuoti, kad plastikinių bei medinių langų montavimas reikalauja ir nemažai laiko bei fizinių jėgų. Taigi, išmintingiausias sprendimas – rinktis profesionalų paslaugas.

Ar langams teikiama garantija?

Svarbu žinoti, jog langams yra taikoma garantija, tad tinkamai išnaudokite šią galimybę.

Kaip dažnai reikia sutepti gumines langų tarpines?

Kaip žinia, norint užtikrinti tinkamą langų priežiūrą, yra rekomenduojama sutepti gumines tarpines. Tačiau labai svarbu žinoti, kada yra tinkamiausias metas šiam procesui? Pasirodo, langų tarpines reikėtų sutepti du kartus per metus – pavasarį bei rudenį. Sutepdami tarpines pavasarį apsaugosite jas nuo karščio vasarą, tuo tarpu sutepdami rudenį, apsaugosite nuo šalčio žiemą. Tokiu būdu bus užtikrintas sklandus veikimas ištisus metus.

Kaip prižiūrėti drenažines rėmo angas?

Kaip žinia, lango rėmai turi drenažines angas ir jas reikėtų reguliariai išvalyti, priešingu atveju jos užsikimš, ir vanduo pateks ant palangių, grindų ir t.t.

Ką daryti, jei stiklo paketo viduje kaupiasi kondensatas?

Ši situacija reiškia, kad stiklo paketo viduje nebeliko apsauginių dujų, todėl išmintingiausias problemos sprendimas yra stiklo paketo keitimas.

Kaip elgtis, jei prišalo orlaidė?

Žiemos mūsų krašte iš tiesų vėsokos, tad situacijos, kuomet prišąla orlaidė, ne tokios jau ir retos. Tad, kaip elgtis? Gera žinia ta, kad šią problemą išspręsti bus nesunku – tereikia paimti plaukų džiovintuvą bei nustačius stipriausią karšto oro srovę, pakaitinti orlaidę.

Comments are disabled.