Kaip Prižiūrėti Plastikinius Langus?

Langų priežiūra


Langai yra savaime suprantama bet kurio pastato detalė, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad apie juos žinome viską, kas svarbu. Iš tiesų situacija kitokia – dauguma žmonių nežino atsakymų į paprastus klausimus apie langus, o informacijos trūkumas neretai tampa priežastimi, dėl kurios priimami ar įgyvendinami netinkami pasirinkimai. Tad, kad taip nenutiktų ir jums, nepraleiskite progos apie langus sužinoti daugiau.

Kaip prižiūrėti plastikinius langus?

Savaime suprantama, vienas svarbiausių uždavinių yra palaikyti plastikinių langų švarą. Kad taip ir būtų, plastikinius langus reikia valyti reguliariai, jiems skirtomis priemonėmis. Geriausia valyti sukamaisiais judesiais, apniukusią dieną. Kartą per metus reikėtų kreiptis į langų montavimo meistrus, tam, kad būtų atlikti guminės tarpinės restauracijos darbai. Taip pat svarbu reguliariai sutepti visus slankiojančius mechanizmus. Svarbu taisyklingai atidaryti bei uždaryti langą, priešingu atveju, netinkamas elgesys gali tapti gedimų priežastimi. Be to, langų montavimą atliekantys meistrai suteikia ir vertingų patarimų, kaip prižiūrėti plastikinius langus, tad svarbu jų paisyti.

Kaip prižiūrėti medinius langus?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad medinių langų priežiūra yra panaši į plastikinių langų priežiūrą. Kad langai būtų švarūs, būtina juos reguliariai valyti jiems skirtomis priemonėmis. Beje, mediniai langai, priešingai nei plastikiniai langai, mažiau kaupia dulkes bei nešvarumus, tad juos valyti galima šiek tiek rečiau. Taip pat svarbu akcentuoti, kad medinius langus atidaryti bei uždaryti reikia taisyklingai, neskubant. Ypač svarbus taisyklingas perėjimas iš vienos pozicijos į kitą. Tiesa, norint išlaikyti puikią pirminę medinių langų išvaizdą, reikėtų juos reguliariai atnaujinti – nulakuoti ar nudažyti. Lakas ar dažai apsaugos medieną nuo neigiamo aplinkos poveikio, tad gaminys tarnaus ilgai bei patikimai.

Dėl kokių priežasčių kyla plastikinių langų gedimai?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad plastikinių langų gedimai paprastai kyla arba dėl natūralaus nusidėvėjimo arba dėl netinkamo elgesio: žmonės per greitai bando atidaryti arba uždaryti langą; neatsargiai pereina iš vienos pozicijos į kitą; nesutepa laiku slankiojančių mechanizmų, neatlieka guminės tarpinių restauracijų. Retesniais atvejais gedimai gali kilti ir dėl smūgių, neatsargių judesių.

Ką daryti pastebėjus, kad medinis ar plastikinis langas neužsidaro sklandžiai?

Pastebėjus, jog kyla nesklandumų atidarant ar uždarant langą, nereikėtų bandyti spręsti problemos savarankiškai – dėlto gali kilti dar daugiau žalos. Pats geriausias pasirinkimas – iš karto kreiptis į profesionalius remonto langų meistrus, kurie identifikuos problemą bei ją išspręs.

Comments are disabled.