Kokius langus pasirinkti? Mediniai ar plastikiniai?


Drąsiai galima sakyti, kad langai yra vienas svarbiausių kiekvieno pastato elementų – jie ne tik suteikia grožio, bet ir užtikrina, kad viduje bus šviesu, patogu gyventi ar dirbti. Tačiau nesunku pastebėti įdomų paradoksą: nors langai yra vienas svarbiausių pastato elementų, daugelis žmonių nežino apie juos svarbios informacijos. Tad kviečiame susipažinti su dažniausiai užduodamais klausimais apie langus.

Kokios savybėmis pasižymi mediniai langai?

Džiugina tai, kad mediniai langai turi iš tiesų daug puikių savybių. Jų tiek daug, kad drąsiai galima sakyti, jog toks gaminys pateisins net paties išrankiausio pirkėjo lūkesčius. Visų pirma reikia pradėti nuo, kad medis yra visiškai natūrali bei ekologiška žaliava, todėl nekenkia žmogaus sveikatai, nesukelia alergijų bei kvėpavimo takų ligų. Gera žinia ir ta, kad medis kvėpuoja, todėl pastate užtikrinamas reikiamas oro drėgmės kiekis, tad jame būnantys žmonės puikiai jausis. Be to, šios rūšies langai puikiai izoliuoja šilumą bei nekaupia dulkių. Ne paslaptis ir tai, kad daugumai žmonių yra ypač svarbi estetika, be to, norisi susikurti svajonių namus. Taigi, mediniai langai šiuo atveju yra puikus pasirinkimas – jie jau atrodo ypač estetiškai, namams suteikia jaukumo bei natūralumo, o galimybė rinktis iš didelio spalvų bei dizaino pasirinkimo užtikrina, kad rasite gaminį savo svajonių namams. Paprasta priežiūra, ilgas taravimo laikas ir patraukli kaina – dar kelios puikios savybės.

Kuo žavi plastikiniai langai?

Nors plastikiniai langai ir negali pasigirti natūralumu bei ekologiškumu kaip mediniai langai, tačiau šis gaminys taip pat turi puikių savybių. Adekvatus kainos ir kokybės santykis, ilgas tarnavimo laikas, paprasta priežiūra, lengvas ir greitas nešvarumų šalinimas, puiki šilumos bei garso izoliacija, galimybės rinktis įvairius modelius bei spalvas, tai – priežastys, dėl kurių šiuos langus renkasi vis daugiau ir daugiau žmonių.

Kas geriau: mediniai ar plastikiniai langai?

Kaip matyti, mediniai bei plastikiniai langai turi nemažai panašumų, tačiau netrūksta ir skirtumų. Tad atsakyti į klausimą, kas geriau – mediniai ar plastikiniai langai, yra pakankamai sunku. Būtent todėl reikėtų tiksliai įvardinti savo lūkesčius ir tik tuomet pasirinkti langus.

Comments are disabled.